Adres : Overspoor 18 - 1688 JG Nibbixwoud

Tel: 0229-572942 | Mail: info@ilbrink.com

Uitlaat

Het uitlaatsysteem bestaat uit een stelsel van uitlaatleidingen, die de door de motor verbrande uitlaatgassen naar de buitenlucht geleiden.

Letterlijk zou het uitlaatsysteem al direct na de uitlaatkleppen moeten beginnen, maar in de praktijk is het voorste deel van het uitlaat-systeem het gietijzeren uitlaatspruitstuk. In de daaraan bevestigde uitlaatpijp is achtereenvolgens een katalysator en twee uitlaat-dempers opgenomen. Het uitlaatsysteem loopt bij een voorin liggende motor onder het passagierscompartiment door naar achteren. Direct na de verbranding in de verbrandingsruimte neemt de temperatuur van de (dan verbrande) gassen af tot circa 900 C (aan het begin van het uitlaatsysteem) tot circa 300 C (aan het einde van het uitlaatsysteem).

Eventuele defecten:
Een uitlaatsysteem moet over de gehele lengte gasdicht zijn. Een kleine gaslekkage in een uitlaatpijp of uitlaatdemper of een daartussenin gemonteerde pakking kan al voldoende zijn om het leven van de inzittenden in gevaar te brengen. Een lekke uitlaat leidt zeker tot afkeur tijdens de APK.

Voor vragen kom langs of neem contact met ons op. Bellen kan naar 0229-572942

Een afspraak maken? Bel ons op: 0229 572942 MAAK HIER EEN ONLINE AFSPRAAK

Autobedrijf Ilbrink - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer
Website door Cees & Co